Trg Grofova Erdodyja 5, 44317 Popovača

Obilježeno Vincekovo u Popovači

Obilježeno Vincekovo u Popovači

Članovi Udruge vinogradara i voćara 'Škrlet' organizirali su proteklog vikenda tradicionalnu proslavu blagdana sv. Vinka kojom je obilježen početak nove vinogradarske godine i radova u vinogradima.
Meštar ceremonije Vlado Dutković zazvao je rodnu godinu, a kako nalaže narodni običaj, pri prvom obrezivanju u kojem su sudjelovali uzvanici, loza se okitila dimljenim kobasicama i slaninom te zalijevala starim vinom, da bi se na kraju orezale tri grane grančice s tri pupa. One se stavljaju u vodu i drže na toplom, a kad loza potjera, prognozira se kakva će biti vinogradarska godina.


Predsjednik Udruge „Škrlet“ Igor Kovačević tom je prilikom podsjetio na prošlu vinogradarsku godinu koja je zbog vremenskih prilika bila izazovna. Uspješniju zaželio je i ovu novu, tek započetu godinu, stoga je i zahvalio okupljenima na dolasku i podršci u organizaciji ovog tradicionalnog događaja.
Uz brojne članove Udruge i njihove goste proslavi su nazočili i gradonačelnik Josip Mišković sa svojim zamjenikom Lovrom Miklaužićem i predsjednikom Gradskog vijeća Sašom Jagarčecom, a lozu je ovom prilikom blagoslovio vlč. Ivan Petrović, upravitelj Župe Popovača.

Kontakt info

Turistička zajednica grada Popovača
Trg Grofova Erdodyja 5
44317 Popovača

Nazovite nas na:
044/652-486
mob. 099/333 0188

Pošaljite nam email:
turisticka.zajednica@popovaca.hr

Impressum

Kontakt info

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA POPOVAČE

Trg Grofova Erdodyja 5
44317 Popovača

tel. 044/652-486
mob. 099/333 0188