Trg Grofova Erdodyja 5, 44317 Popovača

54. VOLODERSKA JESEN

Voloderska jesen jedna je od najvećih i najstarijih hrvatskih kulturno-gospodarskih manifestacija koja je posvećena berbenim običajima i autonomnoj moslavačkoj sorti škrletu uz pregršt pjesme, plesa, zabave i veselja. Jedna je od prvih turističkih manifestacija ovakvoga tipa. Program je svake godine bogat i estradnim nastupima, sajmom rukotvorina, obrtničkih proizvoda, ali i „ozbiljne“ poljoprivredne opreme, uvijek je tu prisutan i lunapark za naše najmlađe posjetitelje željne zabave i adrenalina. S veseljem objavljujemo program ovogodišnje 54. Voloderske jeseni koje će se održati u periodu od 10.09. - 12.09 uz nove zabavne sadržaje za djecu i mlade među kojima su dječji talent show, glazbeni natjecateljski program "Prvi glas škrleta" i napuhanci.

Veselimo se Vašem dolasku!

Kesten i Papaja Cirkus show

Pozivamo Vas u Petak, 16.07. u 20h na zabavnu predstavu uličnih zabavljača. Kesten i Papaja su dvoje majstora (klauna) u akciji dizanja raspoloženja.

Međusobnim odnosom i interakcijom s publikom stvaraju atmosferu pogodnu za kišu suza radosnica. Iznenađuju publiku manipulacijom rekvizita tipičnih za majstore, a transformacijom lika, neobičnim i neočekivanim točkama te vatrenim finalem gledatelje dovode do smjehoplača.

Neki od rekvizita koji se pojavljuju u predstavi su – metar vulgaris, odčepljivač wc-a, metla, rola bola, baklje, vatreni hula hoop...
Show je autorski uradak izvođača, namijenjen je svima koji se ne srame nasmijati i zabaviti u javnosti.

kip

Izvođači: Matija i Tatjana Vuletić

Program "Sunčana strana Grada" Popovača

Predstavljamo Vam ovogodišnji ljetni program "Sunčana strana grada" u Popovači 🥳
U slučaju izmjena, bit ćete obavješteni putem naše stranice.

Sadržaji koje organiziramo prije svega usmjereni su na djecu i obuhvaćaju kreativne radionice uz animatore, zabavu uz ulične zabavljače, sportske radionice, plesne susrete, projekcije crtanih filmova na otvorenom, kazališne predstave za djecu. Kako bi ljeto u Popovači učinili zabavnijim i za odrasle sugrađane, 'Sunčana strana grada' također nudi i glazbene koncerte, ljetno kino, izložbu i druge zanimljive sadržaje na Trgu II - najvaljuje Ksenija Tomac Špoljarić iz turistička zajednica Grada Popovače.

Radujemo se Vašem dolasku i druženju 🤗Sunčana strana Grada plakat za tisak 1 page 001

Koncert na Jelengradu

Grad Popovača i Turistička zajednica Grada Popovače pozivaju Vas 04.07.2021 u 18h na glazbeni koncert Zagrebačkog ansambla flauta "Flute & Nature" koji će se održati na srednjovjekovnoj utvrdi Jelengrad.
"Ovakav događaj je značajan za razvoj i promociju kulturne baštine na našem području, što je prepoznalo i Ministarstvo kulture i medija koje sufinancira ovaj projekt" - istaknuo je u najavi gradonačelnik Josip Mišković.


Veselimo se zajedničkom uživanju u zvukovima prirode.

"Pogled u plavo" ovog vikenda ponovno dolazi u Popovaču

Povodom dana Grada Popovače ovog vikenda, 12. i 13. lipnja 2021. godine u sklopu programa „Ljeto u Popovači“ svi zainteresirani građani i posjetitelji grada Popovače imat će jedinstvenu priliku uživati u svim čarima i ljepotama ronjenja.

Prepoznatljivi montažni bazen projekta Pogled u plavo smjestit će se opet na Trgu II ispred Doma kulture, a za sve ljubitelje ronjenja i one najmlađe Grad Popovača i Turistička zajednica grada Popovače omogućiti će besplatna probna ronjenja pod punom ronilačkom opremom, uz stručni nadzor i sigurnost instruktora ronjenja.

U organizaciji Grada Popovače i Turističke zajednice grada Popovače, a u suradnji s Agencijom Promocija ronjenja, besplatna probna ronjenja pod punom ronilačkom opremom u kontroliranim uvjetima i uz stručno vodstvo instruktora ronjenja te uz poštivanje svih epidemioloških mjera bit će omogućena 12. lipnja 2021. god. u periodu od 10:00h do 21:00h dok se probna ronjenja nastavljaju i 13. lipnja 2020. god. od 10:00h do 18:00h na glavnom gradskom trgu, Trg 2.

3. Pogled u plavo 4

Nakon kraće poduke o osnovnim pravilima ronjenja i ronilačkoj opremi posjetitelji će imati priliku zaroniti u montažni bazen te uživati u čarima i ljepotama ronjenja, a ujedno razgledavati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena i prikazuje ljepote hrvatskog podmorja.

U montažom bazenu projekta Pogled u plavo instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba bit će na raspolaganju svim građanima i posjetiteljima Popovače koji žele isprobati i osjetiti čari ronjenja pod punom ronilačkom opremom, u kontroliranim uvjetima i uz stručni nadzor instruktora ronjenja.

Cilj projekta je osim promocije ronjenja i Hrvatske kao ronilačke i turističke destinacije poticanje čim većeg broja osoba na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima te uključivanje mladih u promotivne, edukativne i ekološke programe.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo, www.pogleduplavo.hr te stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija http://www.prvi.hr/narodni, SCUBAlife magazina www.scubalife.hr, ronilačkog web portala Gorgonija www.gorgonija.com te web portala Morski.hr.

Kontakt info

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA POPOVAČE

Trg Grofova Erdodyja 5
44317 Popovača

tel. 044/652-486
mob. 099/333 0188