Trg Grofova Erdodyja 5, 44317 Popovača

Moslavačka gora

Moslavačka gora

Pitome šume premrežene dobro označenim i uređenim planinarskim i lovačkim stazama te šumarskim putevima kojima se desetljećima izvlači drvo, savršene su za ljubitelje prirode. Usponi po stazama redovito su obogaćeni nagradom - arheološkim nalazištima i vidikovcima s krasnim pogledom. Jelengrad, Garić grad i Bela crkva te Košuta grad još uvijek su prepune tajni i nalazište vrlo zanimljivih proizvoda ruku ljudi tadašnjice, koji pokazuju koliko se život i ovaj svijet promijenio od Srednjega vijeka.

Planinarske staze vode nas do potoka i njihovih slapića i slapova kao i do geoloških „čudesa“, kamenih kugli koje kao da je nepoznat netko dokotrljao baš tu u naše susjedstvo, da bi nadražile sva čula istraživača. U rudniku gline u Gornjoj Jelenskoj pronađene su kosti nesretnih praslona i pranosoroga koje je pod slojeve gline odnijela neka prirodna katastrofa nakada davno, prije 18 milijuna godina. Suvremeni rudari, sasvim slučajno, vratili su ih u naše sjećanje.

Svjež miris mahovine, gljiva, paprati i ostalog bogatog šumskog raslinja, dobar su razlog za izlet na kojem ćete se napiti iz izvora, susresti srne i druge šumske životinje, preplašiti ptice i uživati u svježini čak i usred najtoplijeg ljeta.

Kontakt info

Turistička zajednica grada Popovača
Trg Grofova Erdodyja 5
44317 Popovača

Nazovite nas na:
044/652-486
mob. 099/333 0188

Pošaljite nam email:
turisticka.zajednica@popovaca.hr

Impressum

Kontakt info

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA POPOVAČE

Trg Grofova Erdodyja 5
44317 Popovača

tel. 044/652-486
mob. 099/333 0188