Trg Grofova Erdodyja 5, 44317 Popovača

'Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje'

Na prostoru novouređene gradske tržnice u Popovači u subotu 16.10. održana je centralna svečanost 'Dani kruha' u okviru programa pod nazivom 'Jesenski plodovi Grada'  .
Radi se o programu kojeg je osmislila Turistička zajednica uz brojne udruge s popovačkog područja, popovačke osnovne škole i Dječji vrtić te gradske Knjižnice i župe sv. Alojzija Gonzage. Kako su poručili organizatori, cilj ove manifestacije koja se provodi već godinama u odgojno-obrazovnim ustanovama i udrugama je da kroz predstavljanje svojih proizvoda i aktivnosti među građanima ističu bogatstvo tradicije i baštine moslavačkog kraja te zajedno izraze zahvalu za plodove zemlje. Manifestacija 'Dani kruha' okupila je mnoštvo djece i odraslih, te potaknula njihovu kreativnost i maštovitost.

Doživi domaće - Moslavina

Moslavina - regija koja u samom nazivu ima vina, mjesto gdje ćete pronaći radost, miris, okus i zadovoljstvo.
Naziv Moslavina potječe iz vremena Hrvatskoj kraljevstva, odnosno gorja tadašnjeg naziva Mons Claudius, današnje Moslavačke gore. 
Ova raznolika regija s jedne strane obuhvaća industriju, obrtništvo i gospodarstvo, a s druge strane pruža prekrasne prirodne ljepote i brojne atrakcije poput arheoloških nalazišta, sakralne i kulturne baštine, planinarskih staza, različite manifestacije, seoska imanja i zanimljive sportsko-rekreacijske sadržaje.

Doživi domaće - Moslavina

 

ANDRIJA LIVE NA JELENGRADU

U petak 03.09. u 19 sati Andrija Rudić održao je koncert na Jelengradu.

Podsjetimo, Turistička zajednica Grada Popovače oživjela je Jelengrad početkom ljeta koncertom Zagrebačkog ansambla flauta, a live koncertom Andrije Rudića zaključuje sezonu kulturnih događanja na ovoj srednjovjekovnoj utvrdi napuštenoj sredinom 16. stoljeća. „Jelengrad je iznimno značajan kada govorimo o promociji i razvoju kulturne djelatnosti odnosno zaštiti baštine na ovom području. Kvalitetni glazbeni susreti kao ovaj koji nas očekuje u petak, svakako predstavlja još jedan velik korak naprijed u osnaživanju korištenja potencijala Jelengrada“- ističe gradonačelnik Josip Mišković.

Završna svečanost "Sunčana strana Grada" Popovača

Na glavnom gradskom trgu u Popovači 31.08. je održana završna svečanost uz koju je bila upriličena izložba kreativnih radova djece u sklopu programa „Sunčana strana grada“. „Likovne radionice, modeliranje plastelinom, rock’n’roll, nogomet, mozaik šarenog kolaž papira, tradicijske sportske igre, folklorni motivi, ulični zabavljači, kazališna predstava te kino na otvorenom bile su upravo te brojne aktivnosti koje su tijekom ljeta u organizaciji Turističke zajednice Grada Popovače bile organizirane za najmlađe.“ – istaknula je voditeljica TZ Ksenija Tomac Špoljarić zahvalivši djeci, roditeljima te voditeljima radionica kao i suradnicima uz čiju je pomoć organiziran ovogodišnji program.

Cocktail Party

U okviru programa „Sunčana strana grada“ kojeg Turistička zajednica Grada Popovače tijekom ljeta organizira na glavnom gradskom trgu, proteklog su vikenda održani događaji za odrasle. U petak je bilo organizirano ljetno kino na otvorenom, a prikazivan je film Venom, dok je u subotu održan Coctail party koji je oduševio popovčane. Ugodno ljetno osvježenje za okupljene je građane pripremao coctail majstor Kristijan Bosak, a događaju su nazočili gradonačelnik Josip Mišković, zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić, te voditeljica Turističke zajednica Ksenija Tomac Špoljarić.

Kontakt info

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA POPOVAČE

Trg Grofova Erdodyja 5
44317 Popovača

tel. 044/652-486
mob. 099/333 0188