Trg Grofova Erdodyja 5, 44317 Popovača

Uspješno održan 24. "Popovački urnebesni karneval"

Popovački urnebeski karneval na ovogodišnjem je, 24. po redu svom izdanju, okupio više od četiri stotine veselih sudionika.

Donja Gračenica proslavila blagdan sv. Fabijana i Sebastijana

U Donjoj Gračenici je u subotu, 20. siječnja održana tradicionalna proslava sv. Fabijana i Sebastijana, blagdana zaštitnika tog naselja.
Proslava je krenula okupljanjem vjernika u istoimenoj drvenoj kapeli na misnom slavlju kojeg je predslavio p.Tomasz Cybula, župnik iz Ilove u zajedništvu s domaćim župnikom, vlč. Marijanom Štinglom.
Pored brojnih mještana Donje Gračenice i okolnih naselja, misnom slavlju nazočili su i gradonačelnik Josip Mišković sa predsjednikom Gradskog vijeća Sašom Jagarčecom. Mjesni odbor Donje Gračenice zajedno sa udrugama iz ovog naselja nakon mise su za sve posjetitelje pripremili tradicionalno druženje uz domjenak u prostoru donjogračanskog Vatrogasnog doma.

Obilježeno Vincekovo u Popovači

Članovi Udruge vinogradara i voćara 'Škrlet' organizirali su proteklog vikenda tradicionalnu proslavu blagdana sv. Vinka kojom je obilježen početak nove vinogradarske godine i radova u vinogradima.
Meštar ceremonije Vlado Dutković zazvao je rodnu godinu, a kako nalaže narodni običaj, pri prvom obrezivanju u kojem su sudjelovali uzvanici, loza se okitila dimljenim kobasicama i slaninom te zalijevala starim vinom, da bi se na kraju orezale tri grane grančice s tri pupa. One se stavljaju u vodu i drže na toplom, a kad loza potjera, prognozira se kakva će biti vinogradarska godina.

Uspješno održani 'Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje'

Danas, 14. listopada 2023. godine na prostoru gradske tržnice održana je centralna svečanost proslave Dana kruha u Popovači.

Obilježavanje početka Dječjeg tjedna u Popovači

Kroz različite programske sadržaje i akcije Dječji tjedan svake godine obuhvaća sve više djece i odraslih u gradovima i općinama. Budući da je grad Popovača na putu da postane Grad - prijatelj djece, na jučerašnji dan - Međunarodni dan djece obilježili smo početak dječjeg tjedna i okupili naše najmlađe sugrađane kako bi zajedno poslali poruku koja je i ovogodišnji slogan akcije; "Ljubav djeci prije svega".

Kontakt info

Turistička zajednica grada Popovača
Trg Grofova Erdodyja 5
44317 Popovača

Nazovite nas na:
044/652-486
mob. 099/333 0188

Pošaljite nam email:
turisticka.zajednica@popovaca.hr

Impressum

Kontakt info

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA POPOVAČE

Trg Grofova Erdodyja 5
44317 Popovača

tel. 044/652-486
mob. 099/333 0188