Trg Grofova Erdodyja 5, 44317 Popovača

SVEČANO OBILJEŽEN DAN GRADA I BLAGDAN SV. ALOJZIJA GONZAGE

SVEČANO OBILJEŽEN DAN GRADA I BLAGDAN SV. ALOJZIJA GONZAGE

U Domu kulture jučer je održana svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu obilježavanja Dana Grada i blagdana sv. Alojzija Gonzage.

Uoči sjednice na Mjesnom groblju Popovača su položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje s ovog područja.
Sjednicu je uz upućene riječi doborodošlice otvorio predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec.
Jedan kraći video zapis proveo je okupljene kroz najznačajnije razvojne projekte i aktivnosti koji su obilježili proteklo jednogodišnje razdoblje, a o istima je, kao i o planovima za naredni period, govorio i gradonačelnik Josip Mišković. Sudionicima sjednice obratila se i dječja gradonačelnica Lora Križanić, a Grad je kroz dodjelu javnih priznanja i nagrada i ove godine iskazao zahvalnost građanima i udrugama koji su se u proteklom razdoblju istaknuli svojim osobitim uspjesima i iznimnim postignućima posebno značajnima za ovo područje. Ovogodišnja Nagrada za životno djelo Grada Popovače dodijeljena je prim.dr.med. Zvonimiru Almašu za nemjerljiv doprinos i postignuća u osiguravanju i razvoju zdravstvene zaštite predškolske djece na području Grada Popovače te požrtvovni rad i iznimno human pristup u djelatnosti pedijatrije.
Priznanje Grada Popovače za 2024. godinu dodijeljeno je Mati Šuleku, i to za izniman doprinos očuvanju i promociji kulturno- povijesne baštine i lokalne povijesti sporta na području Grada Popovače i moslavačke regije u cjelini.
Priznanje je uručeno i Jasminki Draganić, i to za izniman angažman u unaprjeđenju kvalitete života osoba starije životne dobi i doprinos promociji Grada Popovače kroz zapažena ostvarenja u području kulturno- glazbene djelatnosti. Godišnja nagrada Grada Popovače za 2024. godinu dodijeljena je Ljubomiru Fridrihu za izniman angažman u promicanju vrijednosti i zaštite digniteta Domovinskog rata te nesebičan društveni angažman kroz dugogodišnji aktivan rad u udrugama na području Grada Popovače.
Godišnja nagrada također je dodijeljena tvrtki PHARMAS za iznimna postignuća u razvoju i unaprjeđenju gospodarske djelatnosti na ovom i širem području te snažan doprinos promociji Grada Popovače u cjelini.
Na svečanoj sjednici uručene su i nagrade pobjednicima ovogodišnjeg Natječaja pod nazivom «Najljepša priča grada Popovače» kojeg je raspisala i provela gradska Knjižnica.
Najljepšim pisanim uratkom među nižim razredima ocijenjen je onaj Franke Uroda, učenice 2.a. razreda OŠ Popovača pod mentorstvom učiteljice Renate Jambrešić, a pod naslovom: Zakaj volim svoju školu? Među pristiglim radovima učenika viših razreda najljepšim je proglašen onaj Elene Turine, učenice 7.a. razreda Osnovne škole Zorke Sever pod mentorstvom učiteljice Dragane Čubrilo, a pod nazivom 'Sekunda proljeća'.
U okviru svečane sjednice uručena je i Zlatna plaketa Stjepanu Tušeku, šampionu ovogodišnjeg ocijenjivanja mladih vina, berba 2023, u organizaciji Udruge vinogradara i voćara ŠKRLET Popovača.

Među brojnim gostima i uzvanicima, čestitke u povodu obilježavanja Dana Grada na svečanoj su sjednici uputili izaslanica predsjednika RH Martina Ciglević, pomoćnica savjetnika predsjednika za ekonomiju, Mato Fofić, predsjednik Županijske skupštine u svojstvu izaslanika sisačko- moslavačkog župana Ivana Celjaka, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva RH Tugomir Majdak te načelnik prijateljske Općine Vitez Boris Marjanović.
Program sjednice svojim su izvedbama glazbeno oplemenili članovi Vokalne skupine OŠ Popovača pod voditeljstvom učitelja Mladena Bage u sastavu Luna Jelaš, Petar Miloš, Zvončica Lipovac, Sara Jaić i Franka Uroda, te na klaviru Nika Pastula, učenica 1. razreda Osnovne glazbene škole Fran Lhotka, Područnog odjela u Popovači. Tradicionalno je u okviru sjednice postavljena i izložba slika Likovnog društva Moslavački krug koje su nastale na ovogodišnjoj koloniji Zorke Sever.
Nakon svečane sjednice je u povodu obilježavanja Dana Grada odigrana revijalna utakmica kadeta ŠNK Moslavac sa prijateljima iz NK Vitez.
Ovogodišnja proslava zaštitnika popovačke župe, sv. Alojzija Gonzage, održana je svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi u večernjim satima kojeg je predslavio vlč. Ivan Faletar, a nakon svete mise pripremljen je domjenak na platou ispred crkve.
Jučerašnja proslava Dana Grada i blagdana sv. Alojzija Gonzage zaključena je uz vatromet i koncert Miroslava Škore na prostoru Športskog parka Moslavac, gdje se danas održava i koncert Lidije Bačić.

Kontakt info

Turistička zajednica grada Popovača
Trg Grofova Erdodyja 5
44317 Popovača

Nazovite nas na:
044/652-486
mob. 099/333 0188

Pošaljite nam email:
turisticka.zajednica@popovaca.hr

Impressum

Kontakt info

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA POPOVAČE

Trg Grofova Erdodyja 5
44317 Popovača

tel. 044/652-486
mob. 099/333 0188