Trg Grofova Erdodyja 5, 44317 Popovača

Održane su sjednice Turističkog vijeća i Skupštine TZG Popovače

Održane su sjednice Turističkog vijeća i Skupštine TZG Popovače

Turistička zajednica Grada Popovače održala je sjednice Turističkog vijeća i Skupštine TZ-a.

Članovi Turističkog vijeća i Skupštine jednoglasno su usvojili Izvješća o ostvarenju Programa rada i financijskog plana za 2022. godinu koje je predstavio predsjednik Zajednice Josip Mišković. Podsjetio je ovom prilikom kako je Turistička zajednica Grada Popovače samostalno ili sa svojim partnerima organizirala i prošle godine određene manifestacije i projekte na području Grada Popovače, ali i izvan navedenih granica, koje su od turističkog značaja a bili su navedeni u planu i programu rada za navedeno razdoblje. „Prošle godine otvoren je Posjetiteljski centar Crna roda na ulazu u Park prirode Lonjsko polje u Osekovu. Centar je bogato opremljen suvremenim multimedijskim sadržajima, a ovih dana nabavili smo i deset naručenih električnih golf autića za potrebe vođenih obilazaka Parka prirode Lonjsko polje te odlazaka do novih vidikovaca u objektu. Riječ je o objektu od velike važnosti za sam Park prirode, ali i za turističku ponudu te sve građane grada Popovače. Kroz različite aktivnosti nastojimo nadopunjavati ponudu s ciljem privlačenja što većeg broja ljudi, a krenuvši od naših sugrađana. U tom smislu sa Parkom smo pokrenuli organizirane posjete škola i vrtića"- naglasio je gradonačelnik i predsjednik TZ-a Josip Mišković.
Svoje izvješće članovima Turističkog vijeća i skupštine podnio je i direktor TZ-a Lovro Miklaužić naglasivši da je popovačka Turistička zajednica, pored redovnih administrativnih poslova, kroz niz aktivnosti nastojala afirmirati Popovaču i okolicu kao zanimljivu turističku destinaciju te poboljšati uslugu pružanja turističkih informacija. „Kontinuirano nastojimo unaprijediti ponudu i podići razinu kvalitete organizacije naših manifestacija i društvenih događanja“- naglasio je Miklaužić te izrazio zadovoljstvo uspjehom novih inicijativa u smislu programa namijenjenih djeci, kao što je dječji doček Nove godine upriličen na Trgu.
Članovi Turističkog vijeća i Skupštine na jučerašnjoj su sjednici upoznati i s pristupanjem projektnom udruživanju turističkih zajednica na području Sisačko-moslavačke županije. „Sporazumom o projektnom udruživanju s ciljem podizanja atraktivnosti cijele destinacije uređuje se način suradnje i udruživanja turističkih zajednice gradova Novske, Kutine, Popovače i Općine Lipovljani“- izvijestila je predstavnica TZ-a Ksenija Tomac Špoljarić.
Na jučer održanoj, 7. po redu sjednici, Skupština Turističke zajednice Grada Popovače je za novog člana potvrdila predstavnika tvrtke Birdman d.o.o. Daniela Mužinu, koji je, uz direktora Komunalnih servisa Popovača Ivora Stanivukovića, u nastavku sjednice imenovan i novim članom Turističkog vijeća.

Kontakt info

Turistička zajednica grada Popovača
Trg Grofova Erdodyja 5
44317 Popovača

Nazovite nas na:
044/652-486
mob. 099/333 0188

Pošaljite nam email:
turisticka.zajednica@popovaca.hr

Impressum

Kontakt info

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA POPOVAČE

Trg Grofova Erdodyja 5
44317 Popovača

tel. 044/652-486
mob. 099/333 0188