Trg Grofova Erdodyja 5, 44317 Popovača

Održan Popovački urnebesni karneval

Održan Popovački urnebesni karneval

Na gradskom Trgu II ispred Doma kulture u subotu 18. veljače 2023. je u organizaciji Turističke zajednice Grada Popovače uspješno održan Popovački urnebesni karneval.

Već tradicionalni PUK započeo je defileom vesele šarene povorke kroz kružni tok i uži centar gradskog središta, a druženje je potom nastavljeno na Trgu uz predstavljanje maski pod voditeljstvom Siniše Cmrka te njihovo ocjenjivanje odnosno proglašenje najboljih.
„Sve veći broj sudionika iz godine u godinu koji se okupljaju na veselom druženju ovdje na Trgu, potvrđuju da tradicija njegovanja fašničkih običaja ovdje u Popovači ima svoju značajnu vrijednost. Zahvaljujem svima koji su u tome pomogli i odazvali se ovom zabavnom susretu“ – rekao je gradonačelnik Josip Mišković predajući ključeve Grada.
Ocjenjivačka komisija je doista imala puno posla budući se na tradicionalnom PUK-u okupio impozantan broj pojedinačnih i skupnih maski, a kako su istaknuli zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić, predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec, ravnateljica Knjižnice i čitaonice Ivana Vlašić, te predsjednik popovačkog Tamburaškog orkestra Saša Bočkor, uz atraktivnost kostima pratila se i kreativnost te maštovitost izvedbi.
Najboljom pojedinačnom dječjom maskom proglašena je „Šumska vila“ Ema Kasunić, dok je u konkurenciji odraslih pobijedio „Meksikanac“ Vladimir Bistrički. „Četiri godišnja doba“ iz Područne škole Osekovo bila su najuspješnija dječja grupa, a „Poštari“ iz KUD-a „Repušnica“ ponijeli su titulu najboljih u konkurenciji odraslih skupnih maski.
Druženje veselih maškara nastavljeno je uz nastup voloderskog benda DO-TU, a sve okupljene na PUK-u organizatori su počastili krafnama i kuhanim vinom koje su dijelili članovi Udruge vinogradara i voćara Škrlet, dok su članovi Udruge kuhara vršili podjelu kave i čaja.

Kontakt info

Turistička zajednica grada Popovača
Trg Grofova Erdodyja 5
44317 Popovača

Nazovite nas na:
044/652-486
mob. 099/333 0188

Pošaljite nam email:
turisticka.zajednica@popovaca.hr

Impressum

Kontakt info

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA POPOVAČE

Trg Grofova Erdodyja 5
44317 Popovača

tel. 044/652-486
mob. 099/333 0188