Održano 29. Proljeće u Popovači

Program 29. po redu manifestacije 'Proljeće u Popovači' održao se prošli tjedan od četvrtka do subote. Otvorenje je započelo uz koncert tamburaških orkestara kojim je svečano obilježena 30. obljetnica djelovanja TO Ratimir Joža Prosoli.

Svojim su nastupom ovu manifestaciju uveličali i mlađi te stariji uzrast pjevačkog zbora OŠ Popovača pod mentorskom palicom učiteljice Irene Mikšić i klavirsku pratnju Ivane Galic Ivančić, koji su nedavno izborili brončanu medalju na 65. glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu. Bogat program koncerta obuhvatio je i nastup gostiju: Gradskog tamburaškog orkestra Folklornog ansambla Ivan Goran Kovačić iz Siska, Pjevačkog zbora OŠ Braće Ribar Sisak te TO Janko Stjepušin iz Martinske Vesi pod voditeljstvom Ivana Klekovića, a zaključili su ga domaćini zajedno sa članicama Djevojačke vokalne skupine OŠ Popovača Jelenke.
Srdačne čestitke u povodu 30. Obljetnice uspješnog djelovanja Tamburaškom orkestru uputili su, među ostalima, izaslanica sisačko- moslavačkog župana Ivanka Roksandić, zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić te predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec.

Nakon otvorenja u četvrtak, u petak je nastavljen program 23. Proljeća u Popovači. Tijekom druge večeri održan je Dječji karaoke show u sklopu kojeg se publici predstavilo oko 15 zanimljivih izvođača, a najbolji su prigodno i nagrađeni. Prema ocjenama stručnog povjerenstva treće mjesto pripalo je Jeleni Bilandžić, drugo Emi Kocet, a pobjedu je odnijela mlada i talentirana Karla Miloš.
Zadnje večeri održali su se nastupi dječjih folklornih skupina, a publici su se predstavili KUD Jelenčanka, KUD Mijo Stuparić, KUD Moslavec, KUD Moslavka, KUD Potočanka i KUD Stružec, a njima se pridružio i zbora mladih Antunova srca koji su izveli duhovne pjesme, dok je kraj manifestacije obilježio glazbeni program domaće grupe „DO TU“.
Na samom kraju manifestacije gradonačelnik Popovače Josip Mišković zahvalio je organizatorima te sudionicima u programu na svemu što čine za očuvanje tradicijske glazbe, pjesama, plesova i običaja moslavačkog kraja, ali i za zabavne sadržaje kojima se ovoj manifestaciji daje na vrijednosti.