Trg Grofova Erdodyja 5, 44317 Popovača

Uspješno održan 24. "Popovački urnebesni karneval"

Uspješno održan 24. "Popovački urnebesni karneval"

Popovački urnebeski karneval na ovogodišnjem je, 24. po redu svom izdanju, okupio više od četiri stotine veselih sudionika.

Kako odrasle maškare, tako i djeca uživali su u veselom i rasplesanom raspoloženju, a ključ Grada od gradonačelnika Josipa Miškovića preuzeo je „Neven“ najavivši dobru zabavu i maksimalno korištenje financijskih sredstava Grada. Tradicionalni PUK po običaju je nakon primopredaje ključa nastavljen defileom raspjevane povorke kroz kružni tok u središtu grada, a potom su se grupne i pojedinačne maske predstavljali na otvorenoj pozornici Trga II ispred Doma kulture. U ocjenjivačkoj komisiji angažirani su zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić, predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec, predstavnica KSP-a Ines Grgurić te predsjednik popovačkog Tamburaškog orkestra Saša Bočkor, a kako su naglasili, uz atraktivnost kostima pratila se i kreativnost te maštovitost izvedbi.
Nagradu za najbolju pojedinačnu dječju masku dobili su „Pat i Mat“, dok je u konkurenciji odraslih pobijedio „Neven“ sa svojom pratiteljicom „Pčelicom“. „Trolovi“ i „Pauci“ iz Dječjeg vrtića Popovača bila su najuspješnija dječja grupa, a „VLažna svadba“ iz velikoludinskog KUD-a „Mijo Stuparić“ ponijela je titulu najboljih u konkurenciji odraslih.

Druženje je potom nastavljeno na Trgu uz prigodan program koji su pripremili sudionici i Kings bend, uz krafne, gulaš, tople i osvježavajuće napitke, ali nažalost i kišu koja, kako ističu iz gradske Turističke zajednice koja je organizirala ovaj tradicionalni susret, ipak nije pokvarila dobro raspoloženje ovogodišnjeg PUK-a.

Kontakt info

Turistička zajednica grada Popovača
Trg Grofova Erdodyja 5
44317 Popovača

Nazovite nas na:
044/652-486
mob. 099/333 0188

Pošaljite nam email:
turisticka.zajednica@popovaca.hr

Impressum

Kontakt info

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA POPOVAČE

Trg Grofova Erdodyja 5
44317 Popovača

tel. 044/652-486
mob. 099/333 0188